Mange går med en drøm om at lave det helt unikke drømmehus, som bliver designet og formet helt efter egne ønsker. Er arkitekttegnet hus er at foretrække hvis huset skal skille sig ud fra de andre, og være helt som man ønsker.

Byg din drømmebolig

Byg din drømmebolig

Men hvordan kommer du i gang med at lave din drømmebolig? Det vil vi give dig et par idéer til i dette indlæg.

Rådgivning

Du har formentlig allerede en masse idéer til hvordan dit hus skal være, hvilket er positivt. Men for at føre dem ud i virkeligheden, vil det i de fleste tilfælde være nødvendigt at kontakte nogle professionelle fagfolk som vi kunne hjælpe dig i gang.

Arkitekt

Ved at bruge en arkitekt kan du forme huset helt som du ønsker. Arkitekten vil tag udgangspunkt i dine individuelle ønsker og behov, hvilket vil betyde han vil kunne bruge de materialer, indretninger, mm. Som du eller i ønsker.

De fleste arkitekter har en målsætning om at tegne og designe det smarteste hus, hvilket vil komme dig til gode – også mange år ud i fremtiden, hvis du skulle bestemme dig for at sælge huset igen.  I Danmark har vi mange veluddannede arkitekter, som ligeledes er kendt for konstruktioner og designs ude i den store verden.

Ingeniør & byggerådgiver

Det er en god idé at vejlede sig med en rådgivende ingeniør eller byggerådgiver – som i samarbejde med arkitekten kan lave de helt rigtige beregninger. Ingeniøren vil kunne regne bæredygtighed ud, og andre matematiske beregninger som ville kunne være nødvendige. Endvidere vil en miljø uddannet ingeniør kunne vejlede omkring energi forbrug – og sørge for at huset lever op til gældende energi lovgivning og at det er miljøvenligt.

Ingeniøren eller byggerådgiveren kan være med fra starten af byggefasen og helt indtil at huset står færdigt, og at de sidste fejl og mangler er på plads.

Er der nogle dårlige ting ved at bygge et arkitekttegnet hus?

Der er ingen tvivl om at et arkitekttegnet hus kræver et væsentligt større budget – end hvis man fx valgte at bygge et typehus. Man vil kunne fastlægge et bygge budget fra begyndelsen – men ofte vil der kunne dukke uventede udgifter op, som vil gøre at huset overstiger budgettet.

Da man vælger at bygge et helt nyt og unikt hus, som ikke findes et andet sted i Danmark – så har man heller ingen garanti for at huset bliver funktionelt som man ønsker. Hvor ved hvis man sammenligner med et typehus – så er huset ofte gennemtestet af andre boligejere, og evt. fejl og mangler er rettet til.

Men derfor vælger mange stadig at lave deres egen drømmebolig, som opfylder de behov og ønsker de skulle have til en bolig.

Bygning af selve huset

Du kommer ikke udenom, at du får brug for en tømrer, medmindre du selvfølgelig selv er det. Her anbefaler vi klart Bjelkebyg, som er Tømrer på Frederiksberg. Hvis du leder efter en tømrer i Nordsjælland, kan vi anbefale mvz.dk.

Jord og Grus

Der skal også leveres bygge materialer, hvis du selv skal bygge dit eget hus. Her kan du få Jord og Grus ud til, at levere byggematerialer, men også hente dem hvis du skulle have brug for, at få dem transporteret. Det er selvfølgelig Jord, Grus og andre byggematerialer.

Vinduer

Noget helt andet der er vigtigt, når du skal have din drømmebolig er vinduer. De skal i dag både være energivenlige, og med god isolering. Det du bør gøre er, at købe 3 lags vinduer, for at få en meget bedre isolering til dit drømmehjem, på denne måde vil det også nemmere holde sin temperatur. Køb dine vinduer hos JVK vinduer, der kan fås med 3 lag.

Rør, fittings og generel VVS

Som leverandører bruger vi blandt andet A&O til alt varme, ventilation og vand arbejde.  De er rigtig dygtige servicemindede mennesker, der har hjulpet os meget. Herudover har de et rigtig stort sortiment af alt, deres normale kundegruppe er dog VVS’ere, og ikke private.

EL artikler

El artikler kan være frygteligt dyre, hvis man køber dem i butik. Derfor anbefaler vi, at du finder et sted på Nettet, hvor du kan købe dem til billige priser. Vi anbefaler, at du kigger her.

Andet

Du skal selvfølgelig også have styr på indretningen, interiør er en vigtig del af drømmeboligen. Du kan finde nogle rigtig fede plakater her